Γυμναστήριο: Πώς θα νικήσουμε τον φόβο και θα καταφέρουμε να πάμε

1 Posted by - August 25, 2023 - Motivation

άν και μόνο στην σκέψη του να μπείτε στο γυμναστήριο νιώθετε φόβο, άγχος και πανικό, τα ακόλουθα τρία tips μπορούν να σας βοηθήσουν.
Ειδικά εάν είστε αρχάριοι στο κόσμο του fitness και έχετε ξεκινήσει πρόσφατα την πιο εντατική γυμναστική, μπορεί να αισθάνεστε άγχος ή και φόβο όταν σκέφτεστε να πάτε μόνοι σας γυμναστήριο. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν ανοίκειο χώρο, γεμάτο περίεργα μηχανήματα που δεν γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε και φυσικά άτομα, που δεν γνωρίζετε.

Δεν χρειάζεται όμως, να παραμείνει έτσι. Με κάθε σας επίσκεψη, ακόμα κι αν η προπόνησή σας περιλαμβάνει ένα εικοσάλεπτο περπάτημα στο διάδρομο (που αποτελεί μια πολύ καλή αρχή), μπορείτε να εξοικειωθείτε και σταδιακά να αισθανθείτε πιο άνετα.

Μάλιστα, δεν αισθάνεστε μόνο εσείς έτσι. Όπως αναφέρεται σε έρευνες, το 90% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ανησυχούν για το πώς τους βλέπουν οι άλλοι στο γυμναστήριο (παρόλο που το 75% δήλωσε ότι σπάνια ή ποτέ δεν κρίνουν τις προπονήσεις των άλλων).

Οι γυναίκες μπορεί να βιώνουν ακόμα πιο έντονο στρες ή φόβο, δεδομένου ότι για χρόνια τα ελεύθερα βάρη αλλά και τα μηχανήματα μυϊκής ενδυνάμωσης χρησιμοποιούνταν κυρίως από άνδρες.

3 τρόποι να καταπολεμήσετε το άγχος για το γυμναστήριο
Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να υπερβούμε τον φόβο και να καταφέρουμε να πάμε στο γυμναστήριο αλλά και να απολαύσουμε την γυμναστική μας. Αυτοί περιλαμβάνουν:

Βρείτε τον στόχο σας
Είναι σημαντικό να μην συγκρίνεστε με κανέναν άλλο ασκούμενο, εκτός από τον εαυτό σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας τι θέλετε να πετύχετε και τι θα χρειαστεί για να φτάσετε εκεί. Ίσως ο στόχος σας είναι να κάνετε ένα push-up, να τρέξετε για δέκα λεπτά συνεχόμενα ή απλώς να νιώσετε πιο δυνατοί.

Ό,τι και να είναι, υπενθυμίστε το στον εαυτό σας όσο κάνετε γυμναστική και θυμηθείτε ότι αξίζετε να φτάσετε κάθε σας στόχο.

Ζητήστε βοήθεια
Ας είμαστε ειλικρινείς: Τα μηχανήματα μπορεί να φέρουν οδηγίες και ενδείξεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα ξεκάθαρες. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να ζητάτε βοήθεια. Πολλά γυμναστήρια έχουν εκπαιδευτές στο προσωπικό που μπορούν να σας δώσουν συμβουλές για τη σωστή φόρμα και να τις προσαρμόσουν ώστε να ανταποκρίνονται στη μοναδική δομή και τις ανάγκες του σώματός σας.

Βρείτε τον δικό σας «gym buddy»
Εάν το να πηγαίνετε μόνοι σας στο γυμναστήριο δεν σας αρέσει τόσο, τότε μπορείτε να βρείτε ένα φίλο που τον ενδιαφέρει η γυμναστική και θα μπορούσατε να πηγαίνετε μαζί, τον γνωστό δηλαδή «gym buddy».

Διαφορετικά μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο από τα ομαδικά αθλήματα του γυμναστηρίου, όπου θα γνωρίσετε άλλους ασκούμενους και θα μπορείτε να βλέπετε σε κάθε μάθημα.

 

vita.gr

No comments

Leave a reply