Τι να βάλετε στο smoothie σας για γερά οστά

1 Posted by - April 9, 2022 - Nutrition

Αυτό είναι το κορυφαίο συστατικό – φρούτο, που μας χαρίζει γερά οστά, επιβραδύνοντας τις επιδράσεις της γήρανσης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η γήρανση πρόκειται για μια φυσική αναπόφευκτη διαδικασία. Όσο μεγαλώνουμε, μεγαλώνουν και τα οστά μας. Για χρόνια, το γάλα αποτελεί το κορυφαία ρόφημα για να τα θωρακίσουμε λόγω της μεγάλης ποσότητας ασβεστίου, υπάρχουν όμως και άλλα εξαιρετικά ωφέλιμα συστατικά που τείνουμε να παραβλέπουμε, όπως η βιταμίνη Κ, το μαγνήσιο αλλά και το κάλιο. Πώς μπορούμε λοιπόν, να τα ενσωματώσουμε στα smoothie μας;

Δαμάσκηνα, τα θαυματουργά

Ένα από τα καλύτερα φρούτα που μπορείτε να συμπεριλάβετε στα smoothie σας είναι τα δαμάσκηνα. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η επαρκής βιταμίνη Κ μπορεί να αυξήσει την οστική πυκνότητα και το κάλιο μπορεί να μειώσει την απώλεια ασβεστίου από τα οστά, μας λένε οι ειδικοί. Τα δαμάσκηνα έχουν επίσης φαινολικές ενώσεις, οι οποίες μπορεί να εμποδίσουν την απορρόφηση των οστών και να υποστηρίξουν τον σχηματισμό τους.

Μάλιστα σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition, μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έτρωγαν 50 γραμμάρια δαμάσκηνα κάθε μέρα (που είναι περίπου 5 ή 6 δαμάσκηνα) είχαν σημαντικά αυξημένη οστική πυκνότητα σε σύγκριση με εκείνες που δεν έτρωγαν δαμάσκηνα. Η κατανάλωση δαμάσκηνων σε σταθερή βάση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της απώλειας οστικής μάζας, ειδικά μεταξύ του γηράσκοντος πληθυσμού, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Το smoothie για γερά οστά

Δυναμώστε τα οστά σας με αυτό το smoothie:

Υλικά:

4-5 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

1 παγωμένη μπανάνα

2/4 φλ γάλα αμυγδάλου

1/4 κ.γλ κανέλα

1/2 κ.σ.  φυσικό φυστικοβούτυρο

1/2 φλ πάγο

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε σε ένα ποτήρι και απολαύστε!

vita.gr

No comments

Leave a reply