Θέλεις να χάσεις λίπος; Να δυναμώσεις; Πέτυχε τον στόχο σου όποιος κι αν είναι αυτός!

40 Posted by - April 4, 2018 - Motivation

Ξεκινάμε με στόχους και θα τους πραγματοποιήσουμε. Δεν έχει σημασία αν αυτό του θέλεις είναι να ανέβεις επίπεδο στην δουλειά σου, να βγάλεις περισσότερα χρήματα, να είσαι πιο δραστήριος και πιο δυναμικός. Σημασία έχει πως ό, τι θέλεις να πετύχεις χρειάζεται την ενέργεια σου, την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και φυσικά την δράση. Αυτά τα «συστατικά» χρειάζεσαι αν έχεις την ανάγκη να βελτιώσεις επίσης την εικόνα και την υγεία σου.

Μας ενδιαφέρει η συνολική εικόνα και η υγεία, γι αυτό τώρα, εκτός από νέους επαγγελματικούς στόχους, θα βάλουμε και προσωπικούς. Αυτοί οι προσωπικοί στόχοι είναι που θα βελτιώσουν την αυτοπεποίθηση μας, θα μας δώσουν ενέργεια και δύναμη ώστε να καταφέρουμε τα πάντα.

Και για να τα καταφέρουμε θέλουμε κίνητρο και το κίνητρο είναι κυρίως η θέληση για το αποτέλεσμα. Κατέγραψε τον στόχο σου και ξεκίνα.

Για όσους βρίσκονται ήδη σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι εύκολη η «μεταμόρφωση» από την μια στιγμή στην άλλη. Για αρχή, ο στόχος πρέπει να είναι η αλλαγή τρόπου ζωής. Όταν αλλάξει ο τρόπος, θα αρχίσουν να αλλάζουν και τα πράγματα.

Εσύ, σε τι δίνεις προτεραιότητα;

Αντί να ψάχνεις ελεύθερο χρόνο, βάλε στο πρόγραμμα σου αυτό που έχεις ανάγκη να κάνεις,  ακριβώς όπως όταν είναι η ώρα σου για φαγητό, για ύπνο ή ένα ραντεβού που δεν θα μπορείς να αναβάλεις. Γιατί για αυτούς που έχουν κάνει την γυμναστική τρόπο ζωής, η ώρα της προπόνησης τους είναι τόσο σημαντική, όσο οι καθημερινές τους επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Εσύ, έχεις στόχο;

Σημασία δεν έχει τι θα ήθελες να πετύχεις αλλά τι κάνεις για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Σκέψου τι είναι αυτό που ακριβώς θέλεις, ποιες είναι οι δυνατότητες σου και πως θα το πετύχεις.

Τι διατροφικές συνήθειες έχεις;

Ο στόχος περιλαμβάνει και μια σωστή διατροφή. Η διατήρηση ενός ιδανικού βάρους περιλαμβάνει – όχι να είσαι μόνιμα σε ένα αυστηρό πρόγραμμα-. Είναι η συνήθεια να κάνεις σωστές επιλογές, να έχεις εγκράτεια, να είσαι συνεπής στα γεύματα σου και να φροντίζεις να είναι θρεπτικά, ώστε αισθάνεσαι πλήρης μετά από αυτά.

Έχεις υποστήριξη;

Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη.  Βρες ένα φίλο προπονητή, εκπαιδευτή, συνεργάτη που θα σε στηρίξει και θα σε καθοδηγήσει στην προσπάθεια σου ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να παραλείψεις την προπόνηση σου.

Τι σου αρέσει;

Οι  άνθρωποι που πετυχαίνουν τον στόχο τους έχουν βρει αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα αντί να προσπαθούν με κόπο να συγχρονίζονται, σε ό, τι νομίζουν πως μπορεί να τους ωφελήσει. Πάρε χρόνο να μάθεις ποιες είναι ικανότητες σου και ποιες οι αδυναμίες σου και δούλεψε πάνω σε αυτά που μπορείς. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να εξελιχθείς, να δεις αποτέλεσμα, χωρίς να κουράζεσαι και να τα παρατάς.

Κράτα την εικόνα που θέλεις για εσένα και διασκέδασε την πορεία μέχρι να φτάσεις σε αυτή. Απόλαυσε το Fitness ταξίδι σου και δες τα θετικά που σου προσφέρει μέρα την ημέρα.

Καλή επιτυχία!

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply