Παιδική χαρά: Εκεί που το παιδί μπορεί να εξελίξει τις κινητικές του δεξιότητες

3 Posted by - March 17, 2018 - Kids

Δώσε την χαρά στο παιδί σου. Δώσε του την ευκαιρία να ενισχύσει, να αναπτύξει και να εξελίξει τις κινητικές του δεξιότητες. Πλέον, οι περισσότερες παιδικές χαρές, τα πάρκα, έχουν πολλών ειδών τρόπους τόσο για να παίξουν τα παιδιά, όσο για να γυμνάσουν σώμα και πνεύμα.

Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, το παιδί μαθαίνει το σώμα του, αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες του,  τη δύναμη του και μπορεί να ξεπεράσει τους φόβους του.  Με τη σειρά σου,  - σε ένα χώρο που είναι ασφαλής – μπορείς και εσύ να ξεπεράσεις τους δικούς σου φόβους, δείχνοντας στο παιδί την εμπιστοσύνη.

Σε ένα σύγχρονο πάρκο, εκτός από κούνιες, τραμπάλα και τσουλήθρα, θα βρεις τοίχο αναρρίχησης και πολύζυγο. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ένα παιδί να κινηθεί και να εξερευνήσει τις δυνατότητες του. Θα αναπτύξει την αυτοπεποίθηση του και θα δουλέψει το μυαλό του, προκειμένου να βρει τον σωστό τρόπο για να ολοκληρώσει την «διαδρομή». Στηριζόμενο στις δικές του δυνάμεις, το παιδί εκτός από τη σωματική δραστηριότητα, δουλεύει και τον ψυχικό του κόσμο εκπαιδεύοντας την υπομονή του.

 Δεν απορρίπτουμε καμία άλλη ψυχαγωγική δραστηριότητα από ένα παιδί γιατί όλα βοηθάνε στην ανάπτυξη του.  Ωστόσο, δίνουμε 10 με τόνο στην παιδική χαρά γιατί είναι μια ανέξοδη βόλτα που προσφέρει στα παιδιά την δράση, το παιχνίδι, την άσκηση, την ελευθερία, την κοινωνικοποίηση.    

 

No comments

Leave a reply