Βρες τον καλύτερο τρόπο για να πετύχεις την απώλεια βάρους

2 Posted by - March 18, 2018 - Motivation

Τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει να υλοποιήσεις τον στόχο σου! Όσες υποχρεώσεις και αν έχεις, όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται, όσο κι αν σε καταπιέζει η σκέψη ενός προγράμματος, αν πραγματικά θέλεις να πετύχεις κάτι, η θέληση σου και μόνο, αρκεί για να τα καταφέρεις. Τελικά, πόσο πολύ το θέλεις; Απόδειξε το!

Ανακάλυψε την κρυμμένη σου δύναμη και μπες σε ρυθμό, ακόμα κι αν συνθήκες  – ο μη ελεύθερος χρόνος –  σε δυσκολεύουν. Ένας άνθρωπος υγιής που μπορεί να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής, χρειάζεται μόνο το «πείσμα» του για να «θυσιάσει» έστω και λίγο χρόνο καθημερινά για να γυμνάσει το σώμα του.

Σκέψου τι είναι αυτό που θέλεις, πόσο το θέλεις και σύμφωνα με τις απαντήσεις σου, θα δεις αν είναι η στιγμή να «ξεβολευτείς» και να ακολουθήσεις ένα σωστό πρόγραμμα.

Δες τους τρόπους που μπορείς να κάνεις το «ανέφικτο», «εφικτό».

- Επίσκεψη σε διατροφολόγο. Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει να ακολουθείς ένα πρόγραμμα διατροφής που σου λέει τι πρέπει να τρως κάθε 3 ώρες, κάνε δώρο στον εαυτό σου μια επίσκεψη στον ειδικό για να δεις που βρίσκεσαι. Μάθε ακριβώς το ποσοστό λίπους που έχεις, πάρε συμβουλές – καθοδήγηση για το τι μπορείς να κάνεις και συζήτησε το ενδεχόμενο να δουλέψεις μόνος σου, έχοντας έναν οδηγό για το τι πρέπει να αποφύγεις, ποιες είναι οι ποσότητες τροφών που πρέπει να λαμβάνεις και πως μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς να ζυγίζεις κάθε σου γεύμα.

- Κάνε μια προσπάθεια: Το πρωί δουλεύεις, το μεσημέρι δεν έχεις ολοκληρώσει ακόμα τη δουλειά σου, το απόγευμα μπορεί να πρέπει να αφοσιωθείς στην οικογένεια σου, το βράδυ είσαι κουρασμένος. Πάντα θα υπάρχουν υποχρεώσεις και ένα κουραστικό πρόγραμμα, ωστόσο δεν θα ήθελες να παραμείνεις για πάντα σε μια σωματική κατάσταση που δεν σου αρέσει. Όποια ώρα κι αν είναι αυτή που θα μπορούσες να αφιερώσεις για το σώμα σου, είτε για λίγο χρόνο, είτε για πολύ, προσπάθησε να δοκιμάσεις, να κάνεις κάτι για σένα. Υπάρχουν χιλιάδες προγράμματα από 10 λεπτά, μέχρι 1 ώρα που μπορείς να βρεις και για αρχή, απλώς τέσταρε τη θέληση σου.

Αν έχεις ήδη μπει σε πρόγραμμα και τίποτα δεν σε σταματά, να ξέρεις ότι:

Θα κάψεις θερμίδες  κάνοντας αεροβική άσκηση και μην περιμένεις ότι ένα απλό περπάτημα θα σου δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Κάνε ασκήσεις μεγάλης έντασης ενώ τις εναλλάσσεις με ασκήσεις μικρής έντασης.

Απόφυγε τις τροφές που φουσκώνουν (γαλακτοκομικά, τροφές πλούσιες σε λιπαρά και αλάτι).

Προτίμησε τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και να πίνεις αρκετό νερό.

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

evel4

 

No comments

Leave a reply