7 τρόποι να χάσεις βάρος με το τρέξιμο

5 Posted by - October 2, 2018 - Running

Το τρέξιμο είναι η νούμερο 1 προπόνηση για καύση λίπους. Είναι απλό, ανέξοδο ενώ ρυθμίζεις εσύ την ένταση που θέλεις, να δώσεις στην ταχύτητα σου. Είτε περπατάς, είτε τρέχεις, η καύση θερμίδων είναι δεδομένη.
Αν θέλεις πραγματικά να μειώσεις το βάρος σου, φόρεσε τα αθλητικά σου και μάθε τους 7 τρόπους με τους οποίους μπορείς να χάσεις λίγα έως πολλά κιλά, να βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου και να προσφέρεις υγεία στον οργανισμό σου.

1. Δώσε βάση στη διατροφή σου
Με ένα καθημερινό και σταθερό πρόγραμμα τρεξίματος, μπορείς να χάσεις μεγάλη ποσότητα θερμίδων, αρκεί να προσέχεις τις διατροφικές σου επιλογές. Η διατροφή είναι το Α και το Ω για να φτάσεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς, γι αυτό είναι καλό να ελέγχεις τι τρως, για να μην κουράζεσαι άσκοπα.

2. Ένταση
Ξεκίνα τις προπονήσεις με τρέξιμο χαμηλής έντασης (joking) μέχρι το σώμα σου να προσαρμοστεί. Με την πάροδο του χρόνου άρχισε να αυξάνεις τον ρυθμό και τους καρδιακούς σου παλμούς και κάψε ακόμα περισσότερες θερμίδες.

3. Αύξησε την διάρκεια
Για να χάσεις βάρος, καλό είναι να αυξάνεις σταδιακά την διάρκεια – χιλιόμετρα που κάνεις. Ξεκίνα με ένα συγκεκριμένο στόχο, πχ. 20 λεπτά (κυρίως αν είσαι αγύμναστος) και σταδιακά άρχισε να το αυξάνεις σε κάθε σου προπόνηση.

4. Αγάπησε την «πρασινάδα»
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αγαπήσεις τις πράσινες σαλάτες. Για να χάσεις βάρος είναι απαραίτητο να συνοδεύεις πάντα το φαγητό σου με μια δροσερή σαλάτα. Η πρασινάδα θα σου προσφέρει φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά συστατικά που χρειάζεσαι, για να δεις την ζυγαριά σου να κατεβαίνει. Επίσης, θα σε βοηθήσει να φτάσεις στον κορεσμό, αποφεύγοντας να πέσεις με τα «μούτρα» στο φαγητό και κυρίως στο ψωμί.

5. Διαλειμματική προπόνηση
Ένας τρόπος να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου, είναι η προπόνηση με διαλείμματα υψηλής έντασης. Αν έχεις μπει ήδη σε έναν ρυθμό και το σώμα σου έχει συνηθίσει το τρέξιμο μιας σταθερής χαμηλής έντασης 30 λεπτών, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την εναλλαγή στην ένταση.
Δοκίμασε 3 λεπτά έντονο τρέξιμο και ένα 1- 2 λεπτά μετά πιο χαλαρά.
Επανέλαβα την εναλλαγή 4-5 φορές. Επίσης, για να αυξήσεις συγχρόνως την μυϊκή σου μάζα, μπορείς να συμπληρώσεις στην προπόνηση σου, ασκήσεις ενδυνάμωσης.

6. Ανέβα στην ζυγαριά
Σύμφωνα με έρευνες, όσοι ανεβαίνουν συχνά στην ζυγαριά τους, ζυγίζουν λιγότερα κιλά. Γι αυτό, μπορείς να προγραμματίσεις το ζύγισμα σου μια φορά την εβδομάδα, ώστε να ξέρεις που βρίσκεσαι. Αυτό θα σε βοηθήσει ψυχολογικά, να εμμένεις στον στόχο σου και να δουλεύεις γι αυτόν.

7. Αγάπησε το
Όσο περισσότερο το διασκεδάζεις, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επιτυχία σου. Είναι δεδομένο, πως ό, τι κάνουμε από αγγαρεία, δεν το κάνουμε καλά και δεν έχουμε αποτέλεσμα. Διάλεξε τον χώρο που σε εμπνέει περισσότερο (γήπεδο, δρόμος, βουνό), την ώρα που σε βολεύει σύμφωνα με το πρόγραμμα σου, αλλά και τον χρόνο που θα αφιερώσεις για την προπόνηση σου. Αν το θέλεις πολύ, όλα θα δουλέψουν… ρολόι.

 

No comments

Leave a reply