Χάσε τα πέντε κιλά που σε βασανίζουν! Αφού υπάρχει τρόπος…

29 Posted by - January 27, 2019 - Motivation

Με λίγο θάρρος και πολύ όρεξη, ήρθε ο καιρός να γίνουμε όπως ονειρευόμαστε! Εστιάζουμε στην άσκηση μας-  την διαφοροποιούμε, κάνουμε και κάποιες μικρές αλλαγές στην διατροφή μας (τόσο όσο να μην μας φανεί δύσκολο), ισορροπούμε τον μεταβολισμό μας, ξεκουραζόμαστε αντιστοίχως και όλα θα πάνε… ρολόι!

 

Ενίσχυσε την γυμναστική σου

Αν γυμνάζεσαι και έχεις μάθει να ασκείσαι σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο, στον ίδιο ρυθμό, με τις ίδιες ασκήσεις γιατί σου αρέσουν, ήρθε η ώρα να το αλλάξεις… Δεν χρειάζεται να προχωρήσεις σε κινήσεις που δεν σου αρέσουν ή δεν τις αντέχεις. Απλώς αύξησε την ένταση, πίεσε περισσότερο το σώμα σου και δοκίμασε να κάνεις πέντε επαναλήψεις παραπάνω ή πρόσθεσε στα 3 σετ, ένα τέταρτο.  Βάλε τα βάρη στην καθημερινότητα και κάνε περισσότερες καύσεις. Αποκλείεται να μην δεις διαφορά.

 

 Ξύπνα τον μεταβολισμό σου

Κάνε έξυπνες επιλογές και άλλαξε ό, τι έχει συνηθίσει ο οργανισμός σου μέχρι σήμερα. Πχ. Μην πίνεις κάθε πρωί γάλα. Φτιάξε χυμό. Ή φάε τα δημητριακά σου με γιαούρτι. Κάθε πρωί επέλεξε να αλλάζεις λίγο το πρωινό σου για να… ξαφνιάζεις και το «σύστημα» σου. Το ίδιο μπορείς να κάνεις με όλα σου τα γεύματα, καθώς επιλογές υπάρχουν πολλές! Αρκεί να ρίξεις μια ματιά και στα υπόλοιπα προϊόντα χαμηλών λιπαρών.

Δώσε σημασία

Οι ανισορροπίες στο πεπτικό σύστημα έχουν συνδεθεί με την αύξηση του σωματικού βάρους. Έτσι για να αποκατασταθεί η ισορροπία λειτουργίας του εντέρου, συστήνονται τα προβιοτικά. Είτε πρόκειται για κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, είτε πρόκειται για τροφές που περιλαμβάνουν προβιοτικά, όπως το γιαούρτι. Η έλλειψη ασβεστίου και βιταμίνης D μας δυσκολεύει στο να  χάσουμε βάρος, γι αυτό επιλέγουμε να τρώμε  φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη D, ενώ χρειαζόμαστε και  ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι επίσης ζωτικής σημασίας, γι αυτό τρώμε ψάρια, αυγά,  καρύδια, σπόρους Chia, και λιναρόσπορο.

Ο ύπνος θρέφει και… χορταίνει 

Ένα δεν κοιμάσαι αρκετά (τουλάχιστον έξι ώρες) μπορεί να μειωθεί η λεπτίνη, η ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε χορτασμένοι, ενώ αυξάνεται η γκρελίνη, η ορμόνη της πείνας. Η έρευνα δείχνει ότι όταν είμαστε άυπνοι, την επόμενη ημέρα τρώμε κατά μέσο όρο 549 επιπλέον θερμίδες χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει επίσης τον μεταβολισμό, κάνοντάς μας να καίμε 20% λιγότερες θερμίδες την ημέρα

No comments

Leave a reply