Δεν φτάνει μόνο να μπορείς να σηκώσεις τα βάρη – Πρέπει να ξέρεις και τον τρόπο!

44 Posted by - November 12, 2017 - Workout

Η αύξηση της μυϊκής μάζας είναι για κάποιους εύκολη υπόθεση, για κάποιους άλλους όχι. Για να πετύχεις τον “όγκο” πρέπει να ξέρεις ότι αυτό προϋποθέτει ένα συνδυασμό πραγμάτων, διάρκεια στην άσκηση και… σκληρή δουλειά.

Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και εστιάσεις στην προπόνηση σου, θα δεις ότι κι εσύ μπορείς να τα καταφέρεις.

Διατροφή
Ό, τι άσκηση και να κάνουμε, όποιος κι αν είναι ο στόχος μας, αν δεν ακολουθήσουμε μια σωστή διατροφή, το πιθανότερο είναι να πάει χαμένος ο «ιδρώτας» μας. Γι αυτό, θα πρέπει να προσέχουμε, τι τρώμε. Στην περίπτωση που θέλουμε να αυξήσουμε την μυϊκή μάζα, πρέπει να τρώμε καλό, ποιοτικό φαγητό με πολλές πρωτεΐνες αλλά και υδατάνθρακες για να έχουμε ενέργεια.

Άσκηση με βάρη
Για να καταφέρεις να αυξήσεις τους μυς σου, τα βάρη είναι μονόδρομος. Κάνε ένα καλό ζέσταμα και ξεκίνα να σηκώνεις.. κιλά. Δεν χρειάζεται να σηκώσεις πολλά. Τα κιλά που θα επιλέξεις, να είναι αυτά που μπορείς να σηκώσεις.
Σταδιακά μπορείς να αυξάνεις την αντίσταση στα βάρη, ενώ οι τελευταίες επαναλήψεις θα πρέπει να βγαίνουν με δυσκολία.

Διαλείμματα
Χρειαζόμαστε μεγάλα διαλείμματα ανάμεσα στα σετ και στις ασκήσεις, ώστε να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας για το επόμενο σετ.
Οι αθλητές δύναμης δουλεύουν με μεγάλα διαλείμματα που πολλές φορές είναι το λιγότερο 2 λεπτά. Οπότε μην κάνεις διάλλειμα μικρότερο του ενός λεπτού.

Επαναλήψεις
Μην κάνεις πολλές επαναλήψεις αλλά λίγες, ώστε να τις κάνεις σωστά και να έχουν απόδοση. Να κάνετε 8 με 10 επαναλήψεις, ακόμα και λιγότερες.

Μυϊκές ομάδες
Να επιλέγεις, μια μεγάλη μυϊκή ομάδα τη φορά. Πχ. πόδια

Πρωτεΐνη
Η διατροφή έχει άμεση επίδραση στο μέγεθος των μυών που θέλεις να αυξήσεις, γι αυτό χρειάζεσαι πολλά θρεπτικά συστατικά υψηλής ποιότητας για να «χτίσεις» τους μύες. Μην ξεχνάς ότι χρειάζεσαι άμεση πρόσληψη πρωτεΐνης μετά το τέλος της άσκησης.

IMG_1062Personal Trainer
evi.sarantopoulou@gmail.com
mobile: 6944335007

 

No comments

Leave a reply