Δεν την θέλουμε την κυτταρίτιδα! Αυτές είναι οι 5 κινήσεις για να την εξαφανίσουμε

57 Posted by - November 21, 2017 - Workout

Ξαφνικά βλέπω τους γλουτούς και τα πόδια μου να μην έχουν αυτή την όμορφη, λεία μορφή αλλά μια άλλη μορφή που τρομάζω και να την αναφέρω. Ναι, κυτταρίτιδα λέγεται και καμία γυναίκα στον κόσμο δεν θα ήθελε να γνωρίζει την ύπαρξη της.
Τι μπορώ να κάνω όμως αν δεν θέλω να τη βλέπω επάνω μου;

Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις. Μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στην εφηβεία. Γιατί; Μπορεί να είναι κληρονομικό, ίσως η κακή κυκλοφορία του αίματος, η κατακράτηση υγρών, αλλά κυρίως η κακή διατροφή. Όπως και να έχει είναι ένα κακό, συσσωρευμένο λίπος που θέλουμε να αποβάλουμε.
Με το σωστό πρόγραμμα γυμναστικής, μπορείς να μειώσεις την κυτταρίτιδα και να κάνεις το κάτω μέρος του σώματος σου να φαίνεται πιο ωραίο.
Σε έρευνα που έγινε σε 16 γυναίκες ηλικίας 26 έως 66 ακολουθώντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής για 8 εβδομάδες, όλες τους αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι είχαν λιγότερο κυτταρίτιδα στο σώμα τους.

Γυμνάζοντας συστηματικά όλους τους μυς του κάτω μέρους του σώματός, μειώνεται η αποθήκευση λίπους σε αυτή την περιοχή, οι μυς σφίγγουν και το δέρμα τεντώνει με αποτέλεσμα να βλέπουμε μια εμφανή διαφορά .

Εκτέλεσε 1 σετ των 10 με 15 επαναλήψεων από τις παρακάτω ασκήσεις 3 φορές την εβδομάδα και γύμνασε επαγωγούς, προσαγωγούς, τους οπίσθιους μηριαίους και τους γλουτούς.

Πριν ξεκινήσεις, μην ξεχνάς να κάνεις ζέσταμα είτε με στατικό ποδήλατο ή διάδρομο ή να κάνεις κάποια ελαφριά γυμναστική.

Πλάγια προβολή

εικονα 1

Στάσου με τα πόδια σου στο άνοιγμα των ώμων και – αν διαθέτεις – κράτησε ένα βαράκι σε κάθε χέρι. Κάνε ένα μεγάλο βήμα προς τα αριστερά. Μην αφήνεις το αριστερό γόνατό να φεύγει μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών σου. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην αρχική θέση και επανέλαβε την κίνηση προς τα δεξιά χωρίς να σταματήσεις.

 

Στόχος γλουτοί

εικονα 2Αεικόνα 2Β

Κράτησε την πλάτη ίσια και το κεφάλι στην ίδια ευθεία κοιτάζοντας προς τα κάτω. Με τα πόδια λυγισμένα, σιγά-σιγά σήκωσε το δεξί πόδι προς το πάνω μέχρι ο μηρός να είναι παράλληλα με το έδαφος. Το πόδι θα πρέπει να παραμείνει σε κάμψη καθ όλη την διάρκεια της άσκησης. Κάνε ένα σετ με το δεξί και στη συνέχεια επανέλαβε με το αριστερό.
Για το εσωτερικό μέρος

εικονα 3Αεικονα 3 Β

Ξάπλωσε στην αριστερή μεριά, ακούμπα το κεφάλι σου στο μπράτσο και τοποθέτησε το δεξί χέρι στο πάτωμα, μπροστά από το στήθος για υποστήριξη. Λύγισε το αριστερό σου γόνατο πάνω από το δεξί το οποίο παραμένει τεντωμένο. Σήκωσε αργά το κάτω πόδι όσο πιο ψηλά μπορείς και επανέλαβε. Συνέχισε με το άλλο.

Γλουτοί, δικέφαλοι μηριαίοι, τετρακέφαλοι, απαγωγοί

εικονα 4Αεικονα 4Β

Μείνε με τα πόδια σου στο ύψος των ώμων, τα χέρια στους γοφούς. Λύγισε αργά τα γόνατα (squat) και κράτησε την πλάτη σου επίπεδη. Στη συνέχεια ίσιωσε τα πόδια, σηκώνοντας το αριστερό πόδι στο πλάι. Επανέλαβε σηκώνοντας το δεξί.
Για το εξωτερικό μέρος

εικονα 5ΑΕικονα 5Β

Δέσε ένα λάστιχο γύρω από τους αστραγάλους σου και να ξάπλωσε ανάσκελα. Σήκωσε τα πόδια και κράτησε τα  ελαφρώς λυγισμένα.  Άνοιξε αργά τα πόδια σου όσο μπορείς και κλείσε αργά.

 

No comments

Leave a reply