Τα 8 «ΜΗ» όταν γυμνάζεσαι

25 Posted by - February 14, 2017 - Motivation, Workout

Πήρες την απόφαση να γυμναστείς και φοβάσαι την ημέρα που ο «ενθουσιασμός» σου θα φύγει και οι δυνάμεις σου θα σε εγκαταλείψουν; Βάλε από την αρχή τους κανόνες στην «σχέση» σου με την γυμναστική και μη τους παραλείπεις.

1. Μην το παρακάνεις. Το σώμα σου χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει, ώστε να μπορεί να αποδίδει και η προπόνηση. Ξεκούρασε το, ανάμεσα στις προπονήσεις σου.

2. Μην παραλείπεις το πρωινό. Θα σου δώσει ενέργεια και θα ξυπνήσει τον μεταβολισμό σου.

3. Μην βαριέσαι, να κάνεις διατάσεις πριν και μετά από κάθε προπόνηση. Τέντωσε τους μυς σου και συγχρόνως βοήθησε την ευλυγισία σου.

4. Μην αμελείς έναν καλό ύπνο. Θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι, για να επικεντρωθείς στην άσκηση σου.

5. Μην θέτεις, μη ρεαλιστικούς στόχους. Ένα υγιές ποσοστό απώλειας βάρους είναι 1-2 κιλά την εβδομάδα. Μην περιμένεις πως από την μια στιγμή στην άλλη θα γίνει ένα… θαύμα. Το πιθανότερο είναι να απογοητευτείς.

6. Μην συγκρίνεις τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σου με αυτές κάποιων άλλων. Ο καθένας είναι μοναδικός. Ό, τι λειτουργεί ή όχι σε κάποιους, δεν σημαίνει ότι συμβαίνει σε όλους.

7. Μην κάνεις απλώς ό, τι βλέπεις . Ξεκίνα ένα πρόγραμμα και να είσαι συνεπής σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο θα μεγιστοποιηθούν τα οφέλη, θα σε βοηθήσει να συνηθίσεις και κατ επέκταση, να μείνεις σε πρόγραμμα.

8. Μην χρησιμοποιείς το φαγητό ως ανταμοιβή για τους στόχους σου.

 

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply